Home
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de levering, vergunning, kosten, montage etc. van kunststof kozijnen, dakkapellen, schuifpuien of deuren? De meest gestelde vragen hebben we hier voor je op een rijtje gezet.
Gratis Adviesgesprek

Levering

Wanneer bepaal ik de kleur van mijn kunststof kozijnen?

Tijdens de bouwkundige inmeting wordt naast het precies inmeten van de kozijnen, ook met jullie overlegt wat de kleuren moeten worden van de kozijnen. Ook kijken jullie samen met de inmeter naar de draairichtingen, horren en ventilatieroosters. Wanneer akkoord, gaan na de bouwkundige inmeting de definitieve keuzes in bestelling.

Wat is de levertijd van kunststof kozijnen?

Onze levertijden hangen af van jouw wensen. De meest voorkomende kleuren RAL 9001 (crème wit), RAL 9010 (gebroken wit), RAL 7016 (antracietgrijs), RAL 5011 (staalblauw) en RAL 6009 (dennengroen) zijn leverbaar tussen de 8 tot 12 weken. Meestal worden de draaidelen in een kleur gekozen (buitenkant) en het vaste gedeelte wit of crème. Kies je voor een andere kaderkleur (vaste kozijn) dan is de levertijd minimaal 16 weken.

Vergunningen

Heb ik een vergunning nodig voor kunststof kozijnen?

Over het algemeen is er geen vergunning nodig, mits de kozijnen ervoor zorgen dat de woning afwijkt van het straatbeeld en hier in jouw straat/wijk/gemeente omgevingsregels voor gelden. Raadpleeg hiervoor jouw gemeente.

Heb ik een vergunning nodig voor een dakkapel?

Voor een dakkapel aan de achterkant of zijkant van de woning, ben je in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Onze dakkapel coördinator kan je hierbij de juiste advies geven.

Kosten en betalingen

Krijg ik subsidie voor kunststof kozijnen?

Ja, voor het plaatsen van kunststof kozijnen is het mogelijk om subsidie aan te vragen. 

Moet ik mijn kunststof kozijnen in één keer betalen?

Bij Flexkozijn hanteren wij een aanbetaling van 30% na het bouwkundig inmeten. (Na het tekenen van de offerte ben je ingedekt voor deze aanbetaling dankzij ons VKG-keurmerk). De resterende 70% dient voldaan te worden op de laatste montagedag.

Wat kost een kunststof kozijn, dakkapel, schuifpui, voor-/achterdeur?

Dit is sterk afhankelijk van jullie wensen, afmetingen en kleuren. Elke situatie is hiermee uniek. Voor een passend prijsadvies komen wij graag vrijblijvend met jullie in contact.

Montage

Moet ik thuis blijven tijdens de montage van kunststof kozijnen?

Ja, het is handig dat je thuis bent om de deur open te doen voor onze monteurs, zodat zij aan de gang kunnen. Mocht je eventueel tussendoor weg moeten, is dat natuurlijk geen probleem.

In welke volgorde worden mijn kozijnen geplaatst?

Over het algemeen werken onze monteurs van boven naar beneden. Mocht dat om wat voor reden dan ook niet uitkomen, dan kan de werkvolgorde altijd in overleg worden aangepast.

Hoelang duurt het plaatsen van kunststof kozijnen?

Dit is per woning verschillend. Gemiddeld plaatsen onze monteurs 2 tot 3 posities (-kozijnen, deuren, schuifpui of dakkapel) per dag. Mocht je de hele woning gaan renoveren kan je ervan uitgaan dat we de hele week bezig zijn.

Moet ik ruimte vrijhouden rondom het huis voor de montage van kunststof kozijnen?

Het is handig om de oprit vrij te maken, indien jullie een oprit hebben. 
Voor een glasbok/container en werk bus (bijna 6 meter) + aanhanger (meestal 6 meter) zijn wij ruimte nodig. 

Komt er een kraan? 
Dan zijn wij minimaal een ruimte nodig van 6 parkeerplaatsen achter elkaar (+/- 18 meter lang en 8 meter brede uitstallingsruimte).

Moet ik thuisblijven voor het plaatsen van de afvalcontainer?

Wij zorgen ervoor dat er een container op jouw locatie wordt geplaatst. Meestal is dit een paar dagen voordat wij starten met de montage. Jullie hoeven hiervoor niet aanwezig te zijn.

Wanneer komen de producten voor de kunststof kozijnen montage?

Een werkdag voordat de montage begint, wordt over het algemeen het glas en de afvalcontainer voor jullie huis geplaatst. Hiervoor hoef je niet thuis te blijven.

Wat moet ik voorbereiden wanneer mijn kozijnen worden geplaatst?

Start de montage bijna? Zorg er dan voor dat alle ruimtes toegankelijk zijn en dat raamdecoratie en/of gordijnen weggehaald zijn. Om snel en efficiënt te werk te kunnen gaan, dienen ook de vensterbanken leeg te zijn en hebben onze monteurs minimaal een werkruimte van 1 meter nodig.  Eventueel kan je uit voorzorg ook stuclopers plaatsen voor het afdekken van de vloer en kunnen meubels/televisie etc. het beste worden afgedekt. Dit in verband met vrijkomend (bouw)stof. 

Kwaliteit en veiligheid

Niet de antwoorden gevonden die je zocht?

Onze ervaren adviseurs komen graag bij je langs om je persoonlijk te adviseren en al je vragen te beantwoorden. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende opties en kun je weloverwogen beslissen welke kozijnen en deuren het beste passen bij jouw woning en wensen. Het is onze missie om onze klanten te voorzien van hoogwaardige producten en uitstekende service, en vrijblijvend advies is daar een belangrijk onderdeel van

We horen graag van je

Contactformulier

Ik wil graag meer weten van

Bedankt voor je bericht. We nemen snel contact met je op.
Oeps. Er ging wat mis bij het versturen van het formulier. Probeer het nog een keer of stuur een mail naar info@flexkozijn.nl.